Verdens top 10 film

Verdens top 10 film

Opdateret 1 januari  2018
Her er verdens bedste film ifølge hvad der formentlig er verdens største stemme.

Internet Movie Database (IMDb) er nok internets største filmsted, med fakta og anmeldelser om næsten alle film. De har også en top liste over verdens bedste film nogensinde baseret på gæsternes bedømmelser. [1] I betragtning af hvor mange besøgende IMDb har, mener vi, at deres liste over de bedste film er den mest troværdige på nettet. Hver film blandt top ti har mindst 500.000 stemmer, og nogle af dem har endda over 1,5 millioner stemmer. Vi har ikke kunnet finde en større stemme end det. En indsigelse mod deres liste kan være, at sidens målgruppe sandsynligvis hovedsagelig er vesterlændinge, der ikke arbejder i filmindustrien, men netop derfor tror vi på, at toplisten passer til den sædvanlige svenske filmfremviser. Her er verdens bedste film, ifølge IMDbs besøgende.

10. Fight Club, 1999

Verdens tiende bedste film, ifølge IMDbs topliste, er Fight Club fra 1999. Hovedpersonen, der spilles af Edward Norton og aldrig kendt ved navn, lever et kedeligt liv og lider af søvnløshed. Men alting ændrer sig, når han møder den varmehærdede Tyler Durden (spillet af Brad Pitt og hans vaskebræt) “The first rule of fight club is, you do not talk about fight club. The second rule of fight club is, you do not talk about fight club.”

9. Det gode, det onde, det grimme, 1966

I løbet af den amerikanske borgerkrig stiger to rivaliserende pistoler (de gode og de grimme) op på en begravet skat. Det eneste problem er, at man kun ved, på hvilken kirkegård skatten er begravet, og den anden kun ved i hvilken grav. Selv en tredje mand (den onde) får kendskab til skatten, og oddsene om at alle tre vil blive levende ud af jagten er dårlige. Filmen med Clint Eastwood i en af de førende roller er måske den mest berømte “spaghetti-stjerne” – et legende navn for vestlige film produceret og instrueret af italienerne i 60’erne og 70’erne.

8. Lord of the Rings, 2003

Ifølge IMDb’s besøgende er den sidste del af Ringenes Herre den bedste. Frodo og Sam mod Domedagsberget for at ødelægge herskabet. Samtidig raser krigen mellem det gode og det onde på Midgards kæmpe slagmark.

7. Pulp Fiction, 1994

Et par knus sammen, to professionelle mordere, en bokser og en mafia kone – deres skæbne er portrætteret og mødt i en række bizarre og voldelige hændelser. Filmen, sammen med Kill Bill-trilogien Quentin Tarantino, er måske bedst kendt, og den indeholder sine sædvanlige ingredienser – sort humor og vold.

6. Schindler’s list, 1993

Oskar Schindler er den grådige forretningsmand, der bliver en uventet helt, når han beskytter sine jødiske fabriksarbejdere mod nazisterne under anden verdenskrig. Næsten alt i filmen er i sort og hvid for at forbedre den elendige krigsfornemmelse.

5. 12 Angry Men, 1957

4. The Dark Knight, 2008

Den nyeste film blandt de ti bedste premiere på biografen i 2008 og viser Batman i en moderne vintage. I The Dark Knight, Batman, sammen med løjtnant Gordon og distriktets anklagemyndighed Dent, træffer du handling mod kriminalitet i Gotham City. Det resulterer i første omgang, men snart fører til opvågningen af Gotham Citys og Batmans værste fjende – Jokeren, der spilles af Heath Ledger. Filmen blev udgivet seks måneder efter Heath Ledgers død, og det gav ham en posthumøs Oscar til bedste mandlige skuespillerinde.

3. The Godfather part II, 1977

2. The Godfather, 1972

I den første gudfaderfilm vender Michael tilbage fra krigen hjem til sin familie – Mafia-klanen Corleone. Hans far, Mafia-chefen Vito Corleone, vil gerne se, at hans søn overtager familiebranchen. Men Michael har andre værdier, men når hans familie er truet af en begyndende mafiakrig, må han muligvis tænke igen.

1. Nøglen til frihed, 1994

Verdens bedste film nogensinde, ifølge IMDb’s besøgende, er Shawshank Redemption 1994. Mere end 1,7 millioner besøgende vurderede filmen fra 1 og 10, og det samlede gennemsnit var 9,3. Nøglen til frihed handler om Andy, der er dømt for mordet på sin kone og i fængsel møder fixeren Rød. I fængslets barske miljø lærer de at leve på håbet og sammen begynder deres rejse mod komfort, forsoning og frihed.